Merci

, vroiam doar unitate sa stiu

Cbla wrote:GF 420 e o racheta? Nu cred, e placa video low-end, pe care jocurile slabe cu detalii minime daca o sa-ti ruleze. Daca nu stiti cum se grupeaza placile video in familii si ce semnifica numarul 420 atunci nu mai faceti recomandari.
420 = 4 = generatia (sau familia), iar urmatoarea chifra reprezinta performanta in familie, 10-40 low level (sau entry level), 50-60 mid range, de la 70 in sus high end. Adica 420 e mult mai slab decat un 450, iar un 450 e mult mai slab decat un 480, dar asta nu inseamna ca un 560 este mai performat decat un 480. Puterea placii video depinde de numarul de nuclee in ea, in cazul nvidia se numesc CUDA Cores, cu cat ai mai multe cu atat e mai performant placa video. De asemenea cu cat ai mai multe "Texture units", "Raster operators", latime de banda a memoriei, cu atat e mai rapid placa video. Deci pe configuratia cu GF 420 nu prea o sa joci nimic, si numele "Premium" nu inseamna nimic, mai ales nu reflecta performanta.
Eu am o placa video 9800GT, cu 4 generatie mai veche, dar pe DX10 bate si 440GT, ced ca 450GT e prima placa video ce este mai performant. Deci nu mai recomandati din auzite, ci cautati pe google, cititi ceva articole din ce este compus o placa video, care parte ce face, pe urma vedeti ceva benchmarkuri si apoi recomandati ceva.

Cbla wrote:Am folosit si eu si n-a rulat nici unul din jocurile moderne, decat pe maxim 800x600 si toate detaliile pe minimum.