parere - six core

Hardware and Software Support
Support Hardware si Software
Forum rules

[EN]
Forum Rules
1. Respect the general rules and regulations.
2. Before posting (eg. questions, for support, etc.) please use the search.
3. Use suggestive titles for new subjects otherwise they will be deleted.
Users who don't respect the rules and regulations will be sanctioned!

[RO]
Regulament Forum
1. Respectati regulamentul general de pe site.
2. Inainte de a posta (ex. intrebari, pentru suport, etc) sunteti rugati sa folositi cautarea.
3. Pentru subiecte noi va rugam sa folositi titluri sugestive altfel vor fi sterse.
Utilizatorii care nu respecta regulamentul vor fi sanctionati!
Locked
Name
Fondator Pensionat
Fondator Pensionat

parere - six core

Post by Name »

Putin ajutor:

http://www.azerty.ro/procesoare/proceso ... -1055t-box

SAU

http://www.azerty.ro/procesoare/proceso ... ldozer-box

Va rog raspundeti doar in cunostiinta de cauza!

EDIT:

Image

Cam asta e configuratia pe care planuiesc sa mi-o iau la vara, dupa munca :-? :laugh:
"Nu-ti dorii bani, faima, putere, respect
Daca ai varsta la care nu esti in stare sa le ti piept"

Image
Cbla
Fondator Pensionat
Fondator Pensionat

Re: parere - six core

Post by Cbla »

Mda, acum m-am uitat dupa ceva ce nu stiam sigur ...
Level 2 cache size : 3 x 2 MB 16-way associative shared exclusive caches (http://www.cpu-world.com/CPUs/Bulldozer ... -6100.html)

Deci nucleul de buldozer sta asa: un nucleu are doua unitati ALU si una de FPU (adica doi unitati de integer, si una de floating point). Intel are Hyper Threading, AMD-ul a facut ceva similar, in schimb buldozer este mai bun ca are macar doua unitati de ALU dar numai un singur FPU. Deci fiecare nucleu are L2 cache a lui, 3 x 2 mega de aici conclud ca sunt 3 nuclee "buldozer" in procesor, si dat fiind ca un nucleu are 2 unitati ALU vezi ca si cand ar fi 6 nuclee in el. La ALU nu e problema, dar FPU (cel responsabil de calcule "Floiting Point") sunt numai 3 in procesor. Acum a zis AMD ceva ca FPU e o alta technologie si doua pipe-lines (daca tin bine minte) ceea ce este echivalentul a 6 unitati FPU defapt ...

in fine, pe langa asta Buldozer e o alta technologie imbunatatita fata de Phenom 2 si este pe litografie de 32 de nm fata de 45 nm, deci consum mai scazut (TDP 95W fata de 125W). La testele de viteza in general redau viteza de 6 nuclee, A6100 fiind pe langa X6 1075 usor depasind X6 1055 .
Inca ceva, controlerul de memorie este integrat in procesor, la Phenom viteza standard controlerul de memorii este de 1333 Mhz, iar la Buldozer este de 1866Mhz, ceva mai rapid daca ai memorii corespunzatori.

Cat despre placa de baza, eventual un Gigabyte, mai ieftin un pic dar aceasi calitate, daca nu un pic mai buna... eu unul nu vad rostul unei placi de baza de 750 de ron daca nu ai 3 placi video in Tree-way Crossfire/SLI, unul de 350-450 de ron e suficient.
La placa video eventual un NVidia 560 Ti, are physics ce conteaza enorm la unele jocuri, dar sunt si mult mai scumpe.
La memoriile Corsair mare grija, daca pui orce alta marca pe langa ei nu mai merg :blink: poate un Kingstone HyperX, parca sunt mai ieftine.
Image
"The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners" -- Ernst Jan Plugge
Name
Fondator Pensionat
Fondator Pensionat

Re: parere - six core

Post by Name »

aha, deci cand o sa am cashu, configuratia(poza) din primu post cu tot cu bulzoderu(acuma e x6 1055-parca imi place mai mult asta, btw) face fix 37 milioane vechi :d :laugh: . va anunt cand o sa imi permit configuratia aia :lol:
"Nu-ti dorii bani, faima, putere, respect
Daca ai varsta la care nu esti in stare sa le ti piept"

Image
Locked

Return to “Hardware and Software Support”