Cand ati luat prima data cunostinta cu un PC?
Forum rules
[EN]
Forum Rules
1. Respect the general rules and regulations.
2. Before posting (eg. questions, for support, etc.) please use the search.
3. Use suggestive titles for new subjects otherwise they will be deleted.
Users who don't respect the rules and regulations will be sanctioned!
[RO]
Regulament Forum
1. Respectati regulamentul general de pe site.
2. Inainte de a posta (ex. intrebari, pentru suport, etc) sunteti rugati sa folositi cautarea.
3. Pentru subiecte noi va rugam sa folositi titluri sugestive altfel vor fi sterse.
Utilizatorii care nu respecta regulamentul vor fi sanctionati!
[EN]
Forum Rules
1. Respect the general rules and regulations.
2. Before posting (eg. questions, for support, etc.) please use the search.
3. Use suggestive titles for new subjects otherwise they will be deleted.
Users who don't respect the rules and regulations will be sanctioned!
[RO]
Regulament Forum
1. Respectati regulamentul general de pe site.
2. Inainte de a posta (ex. intrebari, pentru suport, etc) sunteti rugati sa folositi cautarea.
3. Pentru subiecte noi va rugam sa folositi titluri sugestive altfel vor fi sterse.
Utilizatorii care nu respecta regulamentul vor fi sanctionati!
Cand ati luat prima data cunostinta cu un PC?
Am zis sa deschid acest post, deoarece mai zilele trecuta lucram la un PC vechi de vreo 10 ani si comparam cu ce aveam atunci cu ce avem azi. Mare diferenta.
Asa ca o sa va intreb: cand ati luat cunsotinta cu primele PC-uri si, daca va mai aduceti aminte, cum s-a intamplat?
Asa ca o sa va intreb: cand ati luat cunsotinta cu primele PC-uri si, daca va mai aduceti aminte, cum s-a intamplat?
Re: Cand ati luat prima data cunostinta cu un PC?
O sa incep eu. Da stiu, double-post.
Prima oara cand am luat la cunostinta un PC era la varsta de 7 ani. Stiu ca jucam un simulator de avioane, destul de interesant. Dupa, am dat-o pe Bomberman, Mario, FreeCell si Lotus (olds but good). Dupa, primul joc mai serios, a fost Red Alert (prima mea mare iubire). Sa ii dea Dumnezeu sanatate Win-ului 95, a fost primul win pe care am lucrat, deci in urma cu mai bine de 15 ani.
Dar primul Personal Computer a fost cand eram in clasa a V-a. Doamne, 2 zile am stat lipit de el, jucand jocul care a ramas si va ramane pentru mine cea mai mare iubire, StarCraft. Si in ziua de azi il mai joc, la 11 ani de la lansare. Daca imi aduc aminte, PC-ul avea un procesor AMD de 700 MHz cu placa video integrata, 256 MB (sau 128), HDD de 40GB, monitor CRT de 17", mouse si tastatura Deluxe. Si azi le mai am.
Si in final am sa va povestesc prima mea experienta nereusita cu un PC. Stiu ca eram la tata la serviciu si ma jucam eu acolo prin raposatul Norton Comander si jucandu-ma, am parolat calculatorul. Nimic deosebit la prima vedere, doar ca era singurul calculator de pe etaj si eu, bineinteles, am uitat parola. Cat show a fost.

Prima oara cand am luat la cunostinta un PC era la varsta de 7 ani. Stiu ca jucam un simulator de avioane, destul de interesant. Dupa, am dat-o pe Bomberman, Mario, FreeCell si Lotus (olds but good). Dupa, primul joc mai serios, a fost Red Alert (prima mea mare iubire). Sa ii dea Dumnezeu sanatate Win-ului 95, a fost primul win pe care am lucrat, deci in urma cu mai bine de 15 ani.
Dar primul Personal Computer a fost cand eram in clasa a V-a. Doamne, 2 zile am stat lipit de el, jucand jocul care a ramas si va ramane pentru mine cea mai mare iubire, StarCraft. Si in ziua de azi il mai joc, la 11 ani de la lansare. Daca imi aduc aminte, PC-ul avea un procesor AMD de 700 MHz cu placa video integrata, 256 MB (sau 128), HDD de 40GB, monitor CRT de 17", mouse si tastatura Deluxe. Si azi le mai am.
Si in final am sa va povestesc prima mea experienta nereusita cu un PC. Stiu ca eram la tata la serviciu si ma jucam eu acolo prin raposatul Norton Comander si jucandu-ma, am parolat calculatorul. Nimic deosebit la prima vedere, doar ca era singurul calculator de pe etaj si eu, bineinteles, am uitat parola. Cat show a fost.

2. Respectati regulile si membrii comunitatii!
3. Nerespecatarea regulilor se poate lasa cu sanctiuni!
4. Sanctiunile multiple se finalizeaza cu ban permanent pe forum!
5. Multumesc ptr intelegere!!
6. Incercati sa scrieti cat mai corect in romana!
Have fun and good luck!!
- StreetKiller
- Valued Member

Eu cred ca aveam 4 ani cand aveam pc stiu ca eram inebunit dupa diablo ( primul meu joc) jucam si starcraft cu protoss desi pt mn era un joc destul de greu la 4 ani.. stiu ca mai jucam wolfenstein, aa da mai era un joc de arcade house of the dead ma enervam ca se bloca la lvl 2
Stiu ca pe la varsta de 3 ani tot mergeam pe la varul meu in vizita si tot ma rugam de el sa ma lase sa ma joc cand plecam faceam scandal
Ma tot rugam de parinti vreau si eu un calculator in continuu si asa am facut rost de primul meu pc
Prima mea experienta neplacuta cu un pc? O inceput sa se joace fratimiu pe pc wolfenstein si dintr-o data so stricat
La 7 ani am facut rost de internet, nu stiam de site-urile astea care iti ameninta PC-ul si l-am stricat si eu de 2 ori cred ca....
Aaaa da.. stiu ca l-am stricat odata si mi-o luat tata alt pc pe care inca il am am mai schimbat la el placa video am mai pus RAM am schimbat hard disk-ul parca am parlit si 2 hard disk-uri...
Stiu ca pe la varsta de 3 ani tot mergeam pe la varul meu in vizita si tot ma rugam de el sa ma lase sa ma joc cand plecam faceam scandal
Ma tot rugam de parinti vreau si eu un calculator in continuu si asa am facut rost de primul meu pc
Prima mea experienta neplacuta cu un pc? O inceput sa se joace fratimiu pe pc wolfenstein si dintr-o data so stricat
La 7 ani am facut rost de internet, nu stiam de site-urile astea care iti ameninta PC-ul si l-am stricat si eu de 2 ori cred ca....
Aaaa da.. stiu ca l-am stricat odata si mi-o luat tata alt pc pe care inca il am am mai schimbat la el placa video am mai pus RAM am schimbat hard disk-ul parca am parlit si 2 hard disk-uri...

Slow and steady may not always win the race, but at least it doesn't end up splattered on the walls
Primu meu pc l-am avut in anu 2001(2002) avea urmatoarele piese:
procesor AMD 1.5Ghz
placa video 64MB
HDD 40GB
mem Ram 512
placa baza Gigabyte
monitor CRT 17
mouse tastatura (no Name) m-au tinut 6-7 ani
)
hmm primu' jok ... nu aveam net
jocurile din windows cs 1.4 cu boti
Mafia..
procesor AMD 1.5Ghz
placa video 64MB
HDD 40GB
mem Ram 512
placa baza Gigabyte
monitor CRT 17
mouse tastatura (no Name) m-au tinut 6-7 ani
)hmm primu' jok ... nu aveam net
jocurile din windows cs 1.4 cu boti
Mafia..
Am votat acolo la <10 dar cred ca puteam cu usurinta si la 10-15 ca dupa cate imi aduc eu aminte eram foarte mic cand ma duceam la taicamiu la servici si ma jucam mahong sau nu stiu cum ii zicea la jocu ala cu multe carti cu animale suprapuse oarecum si trebuia sa gasesti 2 la fel
))) Pe atunci copii chiar se jucau ceva care ii ajuta si sa invete
)
Si prima experienta nasoala cred ca am avut-o pe la un 12 ani asa cand am incercat eu sa invat mai tot ce se putea despre pc`ul meu si am umblat in toate programele, in registri am modificat tot ce se putea si bineinteles ca am facut varza calculatorul dar cel putin sunt mandru ca reusisem sa invat cate cva singur de capul meu fara ajutor si fara carti
))
))) Pe atunci copii chiar se jucau ceva care ii ajuta si sa invete
)Si prima experienta nasoala cred ca am avut-o pe la un 12 ani asa cand am incercat eu sa invat mai tot ce se putea despre pc`ul meu si am umblat in toate programele, in registri am modificat tot ce se putea si bineinteles ca am facut varza calculatorul dar cel putin sunt mandru ca reusisem sa invat cate cva singur de capul meu fara ajutor si fara carti
))Re: Cand ati luat prima data cunostinta cu un PC?
Eu (aprox. 15,16,17 ani) la scoala aveam vre-o 5 PC-uri, XT de 500 kHz (daca imi amintesc bine) cu cate 512 KB memorie, si un server 80186 de 2 Mhz cu 640K memorie de pe care mergea fiecare PC caci nu avea HDD, a si retea de BNC, monitoare verde-negru si tastaturi de 80 de taste, sistem de operare Novell + MsDos ceva (2.x sau 3.x) ...
PS: votul e eronat, primul PC a aparut pe piata in 1981 (adica acum 29 de ani) si era produs de IBM. Deci e incorect optiunea de de "peste 30 de ani", iar optiunea "20-30 de ani" e cam
caci am fost in comunism inca (cine s-a nascut dupa comunism sa intrebe parintii ce vremuri am trait, nici curent nu era costanat, iar in TV mergea un singur canal, TVR, ce avea vre-o trei ore de program zilnic in care doua ore si jumate vorbea Ciausescu, si de unde PC ?
pana si masina de spalat era un lux).
PS: votul e eronat, primul PC a aparut pe piata in 1981 (adica acum 29 de ani) si era produs de IBM. Deci e incorect optiunea de de "peste 30 de ani", iar optiunea "20-30 de ani" e cam
caci am fost in comunism inca (cine s-a nascut dupa comunism sa intrebe parintii ce vremuri am trait, nici curent nu era costanat, iar in TV mergea un singur canal, TVR, ce avea vre-o trei ore de program zilnic in care doua ore si jumate vorbea Ciausescu, si de unde PC ?
pana si masina de spalat era un lux).
"The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners" -- Ernst Jan Plugge
- Cl3r1C
- Valued Member

ahahaha cbla tare pc`u
cam asa arata primu` pc
[center]
[/center]
Si astea erau caracteristicile lui
Release date August 12, 1981
Discontinued April 2, 1987
Operating system IBM BASIC / PC-DOS 1.0
CP/M-86
UCSD p-System
CPU Intel 8088 @ 4.77 MHz
Memory 16 kiB ~ 256 kiB
Sound 1-channel PWM
cam asa arata primu` pc
[center]
[/center]Si astea erau caracteristicile lui

Release date August 12, 1981
Discontinued April 2, 1987
Operating system IBM BASIC / PC-DOS 1.0
CP/M-86
UCSD p-System
CPU Intel 8088 @ 4.77 MHz
Memory 16 kiB ~ 256 kiB
Sound 1-channel PWM
primu contact...acuma vreo 10 ani...cand jucam bomber man cu mario de rupeam....prin sali...dupa 2 ani mi-am luat si eu pc si tin minte ca ma chinuiam sa il deschid si nu vroia .... dar eu apasam pe butonul de la monitor

Primul meu PC a fost un 286 (ce vremuri)! Jucam ca disperatu SpeedHaste, Dune1 si 2, pe urma am avansat la 386 si la Doom, DukeNukem, Heretic, Return to castle Wolf. Joace pe disketa!!! MILITIZAAAAAA mi-e dor de o chinuiala d'aia cu erorile disketelor, sa bagi jocu si sa nu mearga
))) .... se pune HC u?
))) .... se pune HC u?Childhood is short ..... immaturity is forever!!
- Cl3r1C
- Valued Member

MAAAAAINZZZZZ Mary eu odata m`am jucat supaplex pe 286 si de atunci am zis ca nu`mi iau altu` pana nu apare unu mai puternic
Si mi`am luat un 486 care l`am tinut vreo 3 luni si am dat cu el de toti peretii
Dupa aia mi`am tras un Pentium III ca deh erau la moda
Mary mai ti minte erorile alea cu bluescreen de pe windows?
Alea erau tata lor...cati pumni in monitor am dat cand imi apareau alea 
Si mi`am luat un 486 care l`am tinut vreo 3 luni si am dat cu el de toti peretii
Dupa aia mi`am tras un Pentium III ca deh erau la moda
Mary mai ti minte erorile alea cu bluescreen de pe windows?
Alea erau tata lor...cati pumni in monitor am dat cand imi apareau alea 
HAHAHA mai tin minte mizeriile alea de erori. Cand aveam HC si bagam caseta sa incarc un joc si stateam si cate 5 min sa se incarce in sunetul ala infernal si la final: TAPE LOADING ERROR! Dupa 386 mi-am luat un 586, boierieeeee, faceam fel de fel de schimburi cu placi si harduri (800m aveam hdd u), chinuiala drq ca nu aveam loc mai de nimic
)). Si revelatie, aparuse Voodoo 1
PS. care aveti o tastatura AT?
)). Si revelatie, aparuse Voodoo 1
PS. care aveti o tastatura AT?
Childhood is short ..... immaturity is forever!!
Parca am eu undeva unul ... tre sa-l caut 

"The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners" -- Ernst Jan Plugge
- Cl3r1C
- Valued Member

Cu dedicatie ptr Marius
Cat ma dispera tastatura asta
http://img822.imageshack.us/img822/139/82522003.jpg
Cat ma dispera tastatura asta
L0stPr0ph3t wrote:Cu dedicatie ptr MariusCat ma dispera tastatura asta
![]()
Exit zi ca inca o ai
imi trebuie!!!
!!!!!!

Childhood is short ..... immaturity is forever!!
- Cl3r1C
- Valued Member

Cred ca e undeva prin boxa
daca n`or tirat`o astia din bloc luai`ar dracu` ca fura aia tot ce am in boxa
Daca o mai am,ti`o trimit prin posta sau ti`o aduc personal cand vin incolo 
daca n`or tirat`o astia din bloc luai`ar dracu` ca fura aia tot ce am in boxa
Daca o mai am,ti`o trimit prin posta sau ti`o aduc personal cand vin incolo