as dori un calculator nou mai mult pt gming, am vazut o oferta cv in gen
pache pc+monitor+imprimanta1.338ron
pc am3 145
procesor amd sempron 145 am3 2,8 ghz
placa video nvidia geforce 6150se
sunet 5.1 via vt1705
memorie 2gb ddr3 hdd 500gb dvdrw
monitor led 45 cm hd
e bun calculatorul pentru gaming(eu nus priceput asa ca va rog pe voi sami ziceti) pana la 1500 RON max.
MS
Calculator low buget pentru gaming
Forum rules
[EN]
Forum Rules
1. Respect the general rules and regulations.
2. Before posting (eg. questions, for support, etc.) please use the search.
3. Use suggestive titles for new subjects otherwise they will be deleted.
Users who don't respect the rules and regulations will be sanctioned!
[RO]
Regulament Forum
1. Respectati regulamentul general de pe site.
2. Inainte de a posta (ex. intrebari, pentru suport, etc) sunteti rugati sa folositi cautarea.
3. Pentru subiecte noi va rugam sa folositi titluri sugestive altfel vor fi sterse.
Utilizatorii care nu respecta regulamentul vor fi sanctionati!
[EN]
Forum Rules
1. Respect the general rules and regulations.
2. Before posting (eg. questions, for support, etc.) please use the search.
3. Use suggestive titles for new subjects otherwise they will be deleted.
Users who don't respect the rules and regulations will be sanctioned!
[RO]
Regulament Forum
1. Respectati regulamentul general de pe site.
2. Inainte de a posta (ex. intrebari, pentru suport, etc) sunteti rugati sa folositi cautarea.
3. Pentru subiecte noi va rugam sa folositi titluri sugestive altfel vor fi sterse.
Utilizatorii care nu respecta regulamentul vor fi sanctionati!
Calculator low buget pentru gaming
am numarat pana la infinit...de doua ori
Re: Calculator low buget pentru gaming
Salut,
pe asta cam nu o sa joci nimic nou, placa video GF 6150 e technologie foarte veche si entry level (adica sa fie placa video), jocuri nu prea merge nimic pe el, decat cele foarte vechi.
Posteaza cati bani vrei sa investesti NUMAI in unitatea centrala, si te ajutam.
pe asta cam nu o sa joci nimic nou, placa video GF 6150 e technologie foarte veche si entry level (adica sa fie placa video), jocuri nu prea merge nimic pe el, decat cele foarte vechi.
Posteaza cati bani vrei sa investesti NUMAI in unitatea centrala, si te ajutam.

"The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners" -- Ernst Jan Plugge
- Name
- Fondator Pensionat

Cbla wrote:Posteaza cati bani vrei sa investesti NUMAI in unitatea centrala, si te ajutam.
corect.
o unitate dedicata jocurilor se poate face cu ~12 milioane(piesele s-au scumpit FOARTE mult fata de anu trecut: 1 hdd de 500gb, care era 160ron acuma e 300) + 1milion - 1 milion jumate o sursa mai de doamne ajuta
"Nu-ti dorii bani, faima, putere, respect
Daca ai varsta la care nu esti in stare sa le ti piept"

eu am buget de 15 numa pt unitate
Cel mai ieftin si sa fie bun la ceva, cam doua configuratii ies (intel iese din discutie, placa lor video e prea slab pentru jocuri, si sa pui una depasesti 2000 RON, iar celeron si dual core-uri nu merita, AMD le bate mar cu usurinta).
Configuratia #1:
Asta are un AMD quad-core (4 nuclee, nu 1 singur cum era la Sempron), placa video e integrat in procesor, un ATI Radeon 6550. Placa de baza are 2 sloturi pentru placi video aditionale, 4 sloturi de memorie 1866Mhz in Dual Channel + 4 Giga memorie ce ocupa 2 sloturi, si mai ai 2 liber daca in viitor vrei sa mai pui memorie. Memoria Kingstone HyperX, iar sursa una bunicel si ieftin (eficienta > 75%). Cam asta ti s-ar potrivi cel mai bine, si iti mai raman vre-o 400 de RON sa cumperi o carcasa + HDD + Unitate Optica (iese linistit, carcasa de 80-100 ron, un DVD-RW tot asa pe la 80-100 RON si ce hard disc mai gasesti cu 200-250 de RON, unul de 250 Giga, sau iti pastrezi din PC-ul vechi daca e suficient de mare).
Configuratia #2:
Aici e o placa video separat, un Radeon 6670, mai performant decat cel 6550, procesor cu 3 nuclee, dar abia iti ramane 250 de ron pentru carcasa, hdd si dvd. Daca nu mai ai 100 de ron sa completezi aici, atunci mergi pe varianta #1.
Evident uita-te unde sunt mai ieftine componentele, asta e la http://www.pcgarage.ro .
Spor la cumparaturi.
Configuratia #1:
Asta are un AMD quad-core (4 nuclee, nu 1 singur cum era la Sempron), placa video e integrat in procesor, un ATI Radeon 6550. Placa de baza are 2 sloturi pentru placi video aditionale, 4 sloturi de memorie 1866Mhz in Dual Channel + 4 Giga memorie ce ocupa 2 sloturi, si mai ai 2 liber daca in viitor vrei sa mai pui memorie. Memoria Kingstone HyperX, iar sursa una bunicel si ieftin (eficienta > 75%). Cam asta ti s-ar potrivi cel mai bine, si iti mai raman vre-o 400 de RON sa cumperi o carcasa + HDD + Unitate Optica (iese linistit, carcasa de 80-100 ron, un DVD-RW tot asa pe la 80-100 RON si ce hard disc mai gasesti cu 200-250 de RON, unul de 250 Giga, sau iti pastrezi din PC-ul vechi daca e suficient de mare).
Configuratia #2:
Aici e o placa video separat, un Radeon 6670, mai performant decat cel 6550, procesor cu 3 nuclee, dar abia iti ramane 250 de ron pentru carcasa, hdd si dvd. Daca nu mai ai 100 de ron sa completezi aici, atunci mergi pe varianta #1.
Evident uita-te unde sunt mai ieftine componentele, asta e la http://www.pcgarage.ro .
Spor la cumparaturi.

"The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners" -- Ernst Jan Plugge
- Name
- Fondator Pensionat

azerty.ro e mai ieftin la pcgarage.. pe controlate
si da, mai sus zice bine el
si da, mai sus zice bine el
"Nu-ti dorii bani, faima, putere, respect

hmm..am cam inteles dar zik o sa mearga multe jokuri la varianta cu amd quad core?
si dak se poate o sa am si viteza mare de download?
si dak se poate o sa am si viteza mare de download?
Jocurile cam toate o sa mearga, e DirecX 11 placa video, deci cam toate jocurile de pana acum ar trebui sa mearga, nu pe full detail, dar pe mediu/high (ca iti trebuie o placa video de 2000 de RON ca sa-ti mearga si cele mai extreme jocuri in Full HD, dar pe mediu, high, mai ales daca joci pe rezolutie nu mai mare de HD), iar viteza de download depinde de ce net ai si de sistemul de operare, pe partea de hardware, un quad core face fata la orice viteza, chiar si la gigabit.
Uite un benchmark la placa video din primul ( 6550D )
http://www.anandtech.com/show/4448/amd- ... -preview/3
acum un 6670 din configuratia #2 le bate pe tot ce e in tabel acolo, dar nu prea iti raman bani pentru rest.
Uite un benchmark la placa video din primul ( 6550D )
http://www.anandtech.com/show/4448/amd- ... -preview/3
acum un 6670 din configuratia #2 le bate pe tot ce e in tabel acolo, dar nu prea iti raman bani pentru rest.